Öne Çıkan Yazı

PİLOTAJ ÜCRETLERİ | ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ

Yazımı okuyan herkese selamlar öncelikle.


Bugün, bölümümü öğrendiğinde insanların genellikle sorduğu ikinci soru olan 'okula ne kadar para ödediğim' konusunu tartışacağız.


Ücretli okumaktan keyif alan biri değilim ve genellikle bu meblağları konuşurken yüzüm kızarır. Fakat durumum el verdiğince, hayalimdeki mesleğe yürümek için ailemle konuşup, anlaşıp aldığımız kararlardan biri bu.

Pilot olmanın çok fazla yolu var ve Özyeğin Üniversitesinde eğitim almak da bunlardan biri.

Okula giriş yılınıza göre ödediğiniz ücret değişiyor. Her sene okula ödediğiniz ücretin yanı sıra ikinci sınıftan itibaren uçuş okuluna da ödeme yapıyorsunuz. Bu sayılar benim için 54.000 euroluk uçuş ücreti ve yaklaşık 50.000 tl'lik akademik eğitim ücreti oluyor.

Bu sene giren öğrenciler için ödeme planı.

Tekrar etmeme gerek yok ama euro kuru ile birlikte ödediğimiz ücretin değiştiğini de hatırlatırım.

Peki burs durumları nasıl?

Ne yazık ki en çok şikayetçi olduğum durum okulda her bölümde verilen %50, %25 gibi bursların bizim bölümümüzde olmaması. Nedenini çözebilmiş değilim, köylü demesinler diye sormuyorum da. Pilotaj bölümünde ücretsiz okumak istiyorsanız Türkiye 3.000'incisi falan olup üç-dört burslu kişinin arasına girmeniz gerekiyor.

Okulun burslu öğrencilere sağladığı birçok avantajı var. Okul ücretini vermiyor olmanızın yanı sıra yurtlarda da ücretsiz veya çok cüzi bir miktar ödeyerek kalabiliyorsunuz. Artı aylık bir burs da alıyorsunuz. Bu olay bütün bölümler için geçerli bildiğim kadarıyla.


Bu ücretin karşılığında ne alıyoruz?

Hakkını vermek gerekir ki Özyeğin'in eğitimi çok kaliteli. Daha ucuz çözümler varken burayı tercih etmemin nedenlerinden biri de buydu. Sınıflar dersi en iyi şekilde dinleyebilmenizi, çalışabilmenizi sağlarken çalışmanızı pekiştirebileceğiniz birçok alanı mevcut. Öğretim kadrosu ilgili, bilgili, alanında uzman ve genellikle sevecen insanlar. Sıkıntınız, derdiniz olduğunda sizinle birebir ilgilenip gerekirse ofis saatlerine çağırıyorlar.

Kütüphane, spor salonu, havuz, çalışma odaları, açık spor alanlarından da ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Huzurlu ve kaliteli bir ortamda eğitim almanın farkını anlayabilirsiniz burada.

Hadi akademik eğitim ücretini anladım, uçuş parası neyin nesi oluyor?

Uçuş ücreti, adından da anlaşılacağı üzere yalnız bizlerin ödediği bir ücret. Bu parayı ise okula değil Ayjet'e, namı diğer uçuş okulumuza ödüyoruz. İkinci sınıfta itibaren PPL lisansımız ile uçuşlara başlayacağımızdan dolayı bahçedeki emektar uçağımızdan başka uçabilen uçaklara ve eğitmenlere ihtiyaç oluyor.

Ayjet'i incelemek için tık

Okuldan neredeyse bağımsız şekilde çalışıyor bu sistem. Yepyeni öğretmenler ve yepyeni bir ortam bizi bekliyor; Hazerfen Havaalanı.

Bu konuyla ilgili tecrübe kazandığımda tekrar yazacağım çünkü bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere birinci sınıfı yeni bitirmiş bulunmaktayım.

Lafın kısası arkadaşlar para mevzuları böyle. Dobloyu satmak da çok işe yaramıyor bizim bölümde. Biraz da riski var sağlık sorunu falan çıkarsa para iadesi yapmıyorlar.

Çıktık bakalım bir yola ama hayırlısı. Bir sevdadır tutturduk gitti. Sonunda istediğimiz umduğumuz o üniformayı giymek olduğundan yapıyoruz bunları. (Yok valla maaşı için yapılacak meslek değil, sevmek de gerekiyor.) Aklınızdaki şımarık Özyeğinli profilini biraz yıkabilmiş olmayı diliyorum çünkü biliyorum ki bazı insanlar bu durumun bizi ve ailemizi hiç etkilemediğini düşünüyor. Halihazırda bölümde okuyan, farklı yollardan bu mesleğe heves eden ve henüz mesleği araştırıp ilerisi için planlar yapan herkes için hayırlısı olur umarım.

İyi tatiller ve iyi günler dilerim efenim.


Yorumlar

  1. Dear Kivircik Pilot, her sey sonuna kadar sahane gitsin; verdiginiz maddi manevi emekleri cok iyi bilen biri olarak hak ettiginiz yerlere geleceginize inancim tam. May you always be cleared for take-off. ST

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Seviliyorsunuz xxx

      Sil
  2. Cihangir Kabasakal25 Ağustos 2019 01:59

    Teşekkürler bilgilendirme için, kardeşimin de hayali olan bir bölümdü ve bu konuya çok kafa yoruyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazladan sorunuz olursa cevaplamayı çok isterim. Umarım hayaline kavuşur kardeşiniz.

      Sil
  3. hımm yani sen özel havayollarında pilot olcan de mi yaniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direk sivil pilot oluyorum. Thy, Pegasus gibi şirketlerde uçacağım :D

      Sil
  4. Hakkınızda hayırlısı olsun , gittiğiniz bu yolu başarıyla tamamlayabilmek nasip olsun İnşaallah o halde :)
    Benim babam da Thy'den emekli, koordinatör olarak. Hatta rahmetli dedem de Thy'de çalışırmış. Bu yüzden kendimi havacılığa hep yakın hissetmişimdir, ama sağlıkla ilgili bir meslek seçerek sırayı ben bozacağım galiba :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havacılık tıp merkezlerine falan yolunuz düşerse yine bağlantıyı çok koparmamış olursunuz eheheh

      Sil
  5. Burslu girdiğimizde uçuş ücretinden nuaf mıyız?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba!! Evet, burslu girdiğiniz takdirde ücretlerden muaf tutuluyorsunuz. İlginiz için teşekkür ederiizz :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder