Öne Çıkan Yazı

PIC UÇUŞU

PIC uçuşları hakkında bilgiler. PIC uçuşu kaç saat olmalıdır? PIC uçmak ne için önemlidir? PIC ne demek?

PIC UÇUŞLARI

Merhaba sevgili dostlarım! Bugün PIC uçuşu nedir? PIC uçuşu ne için uçulur? PIC uçuşu toplam kaç saat olmalıdır? sorularını cevaplayıp sizinle şimdiye kadarki tecrübelerimi paylaşacağım. Her zamanki gibi yorumlarınızı ve önerilerinizi yorumlar kısmından bana iletebilirsiniz. 

(bu fotoğraf NR1 safhasında yanımda hocam varken izin alınıp çekilmiştir.) 

PIC uçuşu Pilot In Command anlamına gelir. Pilotun tecrübe kazanması için eğitimi sırasında bu uçuşu tamamlaması gerekir. PPL (Private Pilot License) sahibi iseniz ve CPL (Commercial Pilot License) eğitimi almaya devam etmek istiyorsanız bu uçuşu tamamlamanız gerekir.

PIC uçuşunun amacı tecrübe kazanmaktır ve toplam 100 saati tamamlamalıdır. Bu 100 saatin 12 saati halihazırda PPL eğitimi içerisinde yalnız uçuş tecrübesiyle tamamlanır. Kalan 88 saatlik tecrübe uçuşu ayrıyetten uçulmak durumundadır. Eğer şuan bir uçuş okulu arayışı içerisindeyseniz vereceğiniz ücretin içerisinde PIC uçuşunun dahil olup olmadığını öğrenmeyi unutmayın. Zira bazı firmalar PIC uçuşunu ayrı ücret dahilinde vermektedirler. Böyle bir durumda kalan PIC uçuşlarınızı farklı firmalarda da uçabilirsiniz.

PIC uçuşları sırasında en az 3 farklı meydana tam iniş yapılması gerekir. 

PIC uçuşları yalnız uçulmak zorunda değildir. PPL sahibi biri VFR şartlarda pilot sayıldığından dolayı yanında eşini, dostunu veya tecrübeli bir pilotu uçurabilir. 

Ben AYJET uçuş okulunda uçuş eğitimimi alıyorum. Şuana kadar yaklaşık 50 saatlik PIC uçuşunu tamamladım. Yolun yarısı diyebiliriz yani. Uçuşlarımızın çoğunu Tekirdağ ve Karadeniz kıyısındaki seyrüsefer rotalarında gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra Çorlu, Çanakkale, Edremit ve Bursa'ya yaptığımız seyrüseferlerimiz de var. Bunlar daha uzun sürüyor.

PIC uçuşları sırasında önemli olan görerek şartlarda uçtuğumuz için harita üzerindeki nirengileri takip etmek, zaman takibi yapmak, doğru başı ve irtifayı tutarak uçmak, telsiz konuşmalarını anlaşılır ve doğru yapmaktır.

aviate, navigate, communicate

Umarım yazım sizler için faydalı olmuştur. Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiyle kalın!

Kıvırcık Pilot.


Yorumlar