Öne Çıkan Yazı

Havacılık Filmleri #2


Merhaba arkadaşlar!

Bayram günlerinden birindeyiz, karantinada hepimiz evimizdeyiz (tabi evimize ekmek alma bahanesi ile dışarı çıkmıyorsak). Bu tıpkı diğer günler gibi olan bayram günlerini daha keyifli hale getirmek için size güzel ve beğenilen listemiz havacılık filmleri'de bahsettiğimiz filmlere ek olarak daha güncel ve yine onlar kadar kaliteli filmler önereceğim. 

En son güzel bir bonus da benden size özel olacak tabi ki... Ve evet başlayalım...

   AIRPLANE

Ünlü aktör Robert Hays'ın eski dövüşçü olarak başladığı filmde uçakla gerçekleştirdiği bir yolculuk sırasında pilot ve yardımcı pilotun yemekten zehirlenmesiyle beraber pilot rolüne bürünür. Absürd mizahın zirveye vurduğu en iyi filmlerden olarak kabul edilen filmimizde birden bire atlanan konular ve her biriyle geçilen absürd mizah sizi kahkahaya boğabiliyor.
Gülme garantili bu film güzel olması gereken sıkıcı bir bayram gecesine konuk olabilir!



    

 AKLIMI OYNATACAGIM

Öleceğinizi bilseniz ne düşünürdünüz? Neler hissederdiniz? Ve bu hissi gökyüzünde uçan kapalı bir kutuda tanımadığınız insanlarla birlikte hissetseniz neler yapardınız? Bu filmde insanların çenesine vurmuş biraz. Yönetmenliğini Pedro Almodovar'ın yaptığı filmde bir uçak kalkış yaptıktan sonra iniş takımları bir daha açılmamaktadır. Bu durumda havada yakıt bitmesi için uğraşan pilotun ve kısa sürede farkına varan yolcuların telaşıyla aklını oynatan yolcular, ne var ne yok hayatlarında saymaya başlarlar. Komediye de kaçan bu filmi takipçilerimizin ilk öneri yazımızdaki yorumlarından seçtik (selam deep:) sizlerin de istediği izlediği film olursa bir sonra ki yazımızda paylaşmaktan mutluluk duyarız... 





FLIGHT

Cesur ve başarılı bir pilotun hikayesini anlatan sırada ki filmimiz uçuş. Havacılık için imkansız denilen noktada uçağını sağ sağlim yere indiren pilotumuz Whip hastahanede gözlerini kahraman olarak açar
yolcuların sevgi seli vardır. Fakat beklenmedik hep bizim filmlerimizi bulur ya. İyilik yapan cezasız kalmıyor ve türlü türlü sebeplerden açılan mahkemeler bu başarılı pilotumuzun kahramanlığını elinden almaya çalışıyor. Yönetmenliğini Robert Zemeckis, seneryosu John Gatins ve Kahraman pilotumuz Whip rolünde Denzel Washington'u izlediğimiz filmimiz de bir diğer önerimizdi...



   



SULLY

Clint Eastwood'un yakın zamanda çektiği Sully filmi sivil havacılık alanında verilmiş en başarılı eserlerden biri. İçerdiği teknik bilgideki detaylar ve gerçekçi yönüyle son derece orijinal bir çalışma. Baş rollerini Tom Hanks ve Aaron Eckhart'ın üstlendiği Sully, 15 Ocak 2009 New York uçak kazasında 155 yolcu ve mürettabatını kurtaran, uzman pilot Chesley Sullenberger'in o olay sırasında ve sonrasında başından geçenleri anlatıyor. Ayrıca bu olayı işleyen Uçak Kazası Raporu isimli belgesel için sinematik açıdan fevkalade bir alternatif. 


           
     
                       


                   


Günün Bonusu
Havacılıkla alakalı epey film var, zamanımız oldukça bizde izledikçe sizlere anlatmaya devam edeceğiz. Fakat son günlerde çok beğenilen bir netflix yapımı diziyi önermek istedim. Güzel bir bayram geçirmek için film tadında bitirilebilecek kısa bir dizi. Konusu ve karakterleriyle temel fıkralarını andıran uluslararası dizimiz ise:


   INTO THE NIGHT

Sabah kalkıyorsunuz, doğan güneş sizleri öldürüyor, meyveleri çürütüyor, içecek suları yakıtları bozuyor. Konserve yiyecekler hariç pekte yiyecek besin kaynağı kalmıyor. Tabi siz bunları daha bilmeden ölmüş oluyorsunuz tabi ki Moskova'ya uçan bir uçağın NATO da görevli bir İtalyan askerinin kaçırmasına şahit olmadıysanız... İtalyan askeri (ki diziyi izlerken kesinlikle Türklük damarınız tutup boğazlamak isteyeceksiniz) uçağı kaçırıp batıya doğru uçmayı ister. Böylelikle güneşi görmeyecekler. Durmadan güneşten önce gidip yakıt ikmali yapa yapa dünyanın etrafında tur atıp duracaklar. Genel mantık bu. Film neden temel fıkrası gibi peki? Çünkü dizide yok yok... Türk, Fransız, İtalyan, Rus, Afgan, Arap ne ararsanız var.. Çok fazla spoiler veremeden durduramayacağım için kendimi sizi bu güzel diziyi izlemekle baş başa bırakmak istiyorum. Bu bayramınız tv de klasik programlardan ziyade gökyüzüne bakarak geçsin!


     

    

İYİ SEYİRLER

Sevgilerle,

Hazerfen.


Yorumlar

  1. Tavsiyeler için teşekkürler... İyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  2. Oh, evet ... Bir Uçak filmi izlediğimi hatırlıyorum, bir DVD de var. Beni yüksek sesle güldüren birçok komik sahne. Diğer filmler için sizden herhangi bir öneri izlemedim. İzlemeye çalışacağım.

    Endonezya'dan benden selamlar, Hazerfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenirseniz buraya geri bildirim yapmaya gelir misiniz lütfeeen? :)

      Sil
  3. flight denzel hee iyimiş bunu izlemedim bakıyıms :) diğerleri hep iyi hıhım. aklımı oynatcam ın yönetmeni en sevdiğiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize başka önerilerin varsa yazabilirsin deep. Bak o filmi sen yazdın diye koyduk yazıyaaa :)

      Sil
    2. hımms , çook, air force one, memphis belle, flight plan, turbulence, final destination, alive, die hard 2, airport, the aviator, up in the air :) bunları izlersiniz yine gelir aklımaa, hepsisi güzeeel :)

      Sil
    3. tamamdır! Bu serinin 3.sünü yazarsak aklımızda olsunnn :)

      Sil
  4. Bunları da ekledim, aklımı oynatacağım baya ilgimi çekti. İzledikten sonra tekrar gelirim yoruma :) Ben de şunları öneririm, gerçi deep’te yazmış ama :D Final destination 5, up in the air, yolcular... Yolcular pek havada geçmiyor aslında olur mu bilemedim ama uçak kazası var kaza piltoun hatası mı başka bir şey mi baya tartışıyorlardı. Güzel bir film :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize böyle yorumlarla gelin bizde öğrenelim yeni şeyler :)) söylediğin filmleri hem yeni seriye eklerim hem kendim izlerim :) teşekkür ederim

      Sil
    2. Ne demek :) o zaman size de keyifli seyirler :)

      Sil
    3. teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Güzel tavsiyeler için teşekkürler özellikle Aklımı Oynatacağım çok ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlersen buraya dönüp beğenip beğenmediğini yazarsan çoook tatlış olur :)

      Sil

Yorum Gönder